Propostes de Carnaval

"JUGAR ÉS LA FORMA PREFERIDA DEL NOSTRE CERVELL PER APRENDRE COSES NOVES"

PROPOSTA DE CARNAVAL


Aquesta setmana, els vaixells han gaudit de les diferents propostes que ens ha duit el Rei Carnestoltes per celebrar el Carnaval.

La festa del Carnestoltes suposa per als infants uns dies de transformació i disbauxa plens d'intensitat i renou viscuts amb molta emoció.

Vos presentam la proposta que hem dut a terme per fomentar la participació activa de tots els infants, així com fer de fil conductor perquè comprenguin tot el que viuran al llarg d'aquests dies.

Els espais estan preparats amb molta cura i detall per donar-li a l'infant l'opció d'experimentar lliurement amb tot el que els cridi més l'atenció.

Creació d'un pòster anunciant l'arribada de Carnaval 2022 a la nostra classe. 

Aquí els infants han pogut desenvolupar la seva creativitat, imaginació... treballant la lectoescriptura de forma divertida i espontània.




Decoració del nostre retrat.

Aprofitant el projecte que ara fem de l'autoretrat, els infants podran decorar la seva foto amb diferents elements per tal de crear, a partir de la seva creativitat, una imatge divertida de si mateix.


Realització de màscares.

Tenen al seu abast diferents materials amb diferents formes de cares fetes de cartó per personalitzar-les i convertir-les en allò que ells/es desitgin (personatges de conte, animals, dimonis...) 


Disfresses

Perruques, collars, ulleres, banyes, sabates i diferents tipus de complements! Tot per transformar-los per uns moments en personatges divertits i originals. El joc simbòlic i els diferents rols, donen vida a l'espai!







        



 


Els infants varen poder gaudir de la llibertat d'atrevir-se cada cop més a transformar-se amb tot el que trobava, incrementant alhora el reconeixement de la seva pròpia identitat com a esser únic.


"L'encadenament de lletres és el camí per arribar a llegir i escriure i els infants tenen tot un camí per recórrer. Ajudem als infants a sumar + experiències".

PROPOSTA D'ABN I LECTOESCRIPTURA


Aquests dies hem conegut vocabulari relacionat amb el Carnaval. Ara ens toca  trobar les paraules amagades a la sopa de "Carnestolletres".  




Hem cercat quina és la lletra que tenen en comú totes les imatges que se'ns presenten. Hem pogut descobrir que totes comencen per la mateixa lletra.



També hem cercat paraules a la "Torrerestoltes" de colors fent girar els diferents nivells. 


La recta numèrica forma part de la nostra pràctica diària. S'ha convertit en la nostra amiga de jocs a l'aula. Per tal de conèixer més dels nostres amics (els nombres) hem cercat els que sempre estan al seu costat (l'anterior i el posterior) d'una manera diferent.


La recta numèrica ens continua acompanyant, però aquesta vegada d'una forma diferent. Sabem que quan tenim agrupacions, si les ajuntam, totes formen un grup si les sumam, però amb aquest joc, ens ajuda a endevinar-lo fent operacions (sumes) d'una forma molt divertida!







FELIÇ PONT I FELIÇ CARNAVAL!



Comentaris