LLEGIM I ESCRIVIM A CEGUES

Ens encanta jugar amb les lletres, reconèixer les lletres del nostre nom o de paraules noves. Així que aquesta vegada, ho farem d'una manera molt diferent... a cegues!

Aquesta activitat es tracta de formar parelles. Un membre de la parella selecciona una lletra, la penja a la pissarra i li diu (fonèticament) a la seva parella. Aquesta l'ha d'escriure amb els ulls tapats i després comprovar si ho ha fet bé! 




Ara ho feim, però escrivim a l'esquena del company. Mirau que bé que ho feim! 

Ara ens toca manipular amb les nostres pròpies mans. Hem preparat diferents espais on treballam les lletres de diferents maneres.

Aquí hem de cercar a "la neu" la primera lletra de les paraules que tenim i després escriure-la a la pissarra, però sabeu que? Amb els ulls tapats i l'ajuda dels nostres companys/es.



Cada vegada ho complicam un poquet més i ara hem de trobar totes les lletres de la paraula, no només l'inicial!


Cada vegada fa més fret, així que amb l'ajuda d'unes pinces, descobrim les lletres del nostres nom amagades en el gel.



I ara feim màgia amb les llanternes! Hi ha una lletra que ha desaparegut i nosaltres l'hem d'endevinar, escriure-la a la pissarra i després comprovar-ho amb la llanterna. Som uns mags amb les lletres!








El tacte ens ajuda a endevinar la forma que tenen les lletres. Nosaltres ja les coneixem molt bé, ho veleu veure? Mireu, mireu! Amb els ulls tapats, som capaços de reconèixer una lletra, l'escrivim i comprovam!

També amagam lletres dins capses. Primer hem de ficar la mà, tocar-la, i una vegada sabem quina és, l'escrivim per després comprovar!

Però les llanternes il·luminen de moltes maneres... aquestes ens ajuden a trobar els nostres noms i les paraules que surten a les targetes d'una manera molt divertida!




Desitgem que vos agradi tant, com nosaltres ho feim aprenent a llegir i escriure A CEGUES!

Fins aviat!!






























 

Comentaris