HÀBITS SALUDABLES

Sabem que una bona higiene és molt important per mantenir les dents netes i que no ens surtin taques negres, així que entre tots/es hem repassat què hem de fer perquè això no ens passi... Mireu!

RENTEM LES DENTS

DESPRÉS DE DINAR,

DESPRES DE SOPAR,

DENTES BLANQUES

ENS QUEDARAN!


POSA LA PASTA

SOBRE EL RASPALL

I FREGA’T BÉ,

MIRANT EL MIRALL!


DE BAIX A DALT,

DE DALT A BAIX,

TANT ELS ULLALS,

COM ELS QUEIXALS!







No ens podem oblidar de la higiene de les nostres mans durant tot el dia i no tan sols abans de menjar...

És molt important que ens rentem les mans amb aigua i sabó, així que en Marc ens ha duit un sabó natural fet per ell. Mirau quin color que té i quina bona oloreta ens deixa a les mans!


MANS, MANS BRUTES

LES HEM DE FER NETES!

AMB AIGUA I SABÓ…

JA FAN BONA OLOR!









Però no només són importants aquestes parts del nostre cos, també tenim d'altres que ho són. El cap és una d'elles, així que hem vist que l'hem de mantenir neta perquè no ens surtin petits polls al cap.



Interactuar, jugar, compartir moments amb els altres és molt important pel nostre benestar. Relacionar-nos amb els que estimam ens aporta benestar i amor al nostre cos. Sabem que estimar i respectar els altres és igual de valuós que qualsevol hàbit d'higiene que feim cada dia de manera automàtica. 

Hem de dedicar un temps a nosaltres i els altres.!


Avui en dia hi ha una gran disponibilitat d'aliments al nostre abast, però nosaltres hem pogut veure que n'hi ha que són més necessaris que d'altres a l'hora de tenir una bona alimentació.

Hem conegut la roda i la piràmide d'aliments i sabeu què? Mirau tot els que hem après!









Ara que som uns experts en una bona alimentació i coneixem els hàbits saludables més importants, hem dut a terme un restaurant a la classe. 

Entre tots hem creat una carta amb plats saludables i d'altres que no ho són tant. N'hi ha que són cambres, n'hi ha que són cuiners, d'altres que són comensals... tots/es tenim un rol que hem triat i durem a terme tot el que hem après fins ara. Mirau que bé que ho hem fet! Hem gaudit moltíssim!












Per acabar, a casa hem fet plats saludables amb forma de cara, paisatges... Qui es pensava que menjar saludable no pot ser divertit?



Hem fet activitat física, hem elaborat el nostre hort i recollit les nostres pròpies verdures i menjar aliments no tan saludables de tant en tant, sempre amb moderació i sabent que existeixen aliments que podem menjar encara que sigui en menor quantitat.



Fem comparacions d'aliments saludables amb altres que no ho són.

Desparar taula després de menjar i tenir cura de l'ordre i neteja també és important, així com no passar molt de temps al sofà cada dia sense fer exercici.






  • Fes esport per divertir-te i mantenir un cos sa.
  • Menja de tot. Una dieta variada, en quantitats adequades, és la base d’una bona alimentació.
  • Si pots, vés a peu a l’escola.
  • Asseu-te a l’hora de l’esmorzar, el dinar i el sopar.
  • Renta’t les dents emprant el temps suficient.
  • Renta’t bé les mans abans de cada menjada i també després d’anar al lavabo.
  • Tanca l’aixeta mentre no l’utilitzis. Sigues responsable i estalvia aigua.
  • El més important és jugar amb els teus amics/es, no guanyar o perdre.
  • Cal anar-se’n a dormir aviat. Cal dormir entre 8 i 10 hores.
  • Cadascú pot participar amb alguna cosa: parar taula, portar els plats a rentar, endreçar la seva roba, fer-se el llit...

    💖 Només tens un cos i l’has de mantenir sa!




         

 

Comentaris