Els Exploradors descobreixen el món dels PEIXOS



 

Entre tots/es parlam sobre les coses que ja sabem i sobre les que volem saber. A partir d'aquí ens convertim en autèntics pirates que recorreran la mar a la recerca de peixos.




QUÈ SABEM?

On viuen?

Tots sabem que els peixos viuen a la mar, però en quines aigües els podem trobar? Miram un vídeo on surten imatges que ens ajuden a veure on els podem trobar al nostre entorn...

Vídeo 👈


Com són? Grans, petits...?



Observam que n'hi ha més grans i més petits i que quan anam a comprar, a la platja... els trobam de moltes formes, mides i colors.



Cercam fotos de diferents peixos i aprenem el nom d'alguns dels més populars que podem trobar al nostre mercat: gató, rajada, sardina, moll...




Dibuixam peixos i escrivim la paraula PEIX




Quines són les parts del cos dels peixos?

Els peixos tenen cua, aletes, ulls, brànquies, espines, escates...

Feim el nostre peix identificant cada part amb diferents materials. Què us pareix com ens ha quedat?







Entre tots, pensam un nom pel nostre peix. No ens posàvem d'acord així que vàrem escriure a la pissarra el nom de tots els companys/es i vàrem agafar la primera lletra d'alguns per formar un que a tots ens agradi. Sabeu què? Aquest va ser el resultat....


Respiren per les brànquies vídeo 👈🏻 

Observam que els peixos no tenen nas i que respiren per les brànquies. Aquestes formen el sistema respiratori, i permeten retenir l'oxigen que conté l'aigua, seguidament arriba a la sang i és conduït per tot el cos. 

Pintam un peix de molts colors i aferram arròs on es troben les brànquies.


Tenen espines
El sistema ossi és l'encarregat de donar l'estructura del cos del peix. Encara que hi ha algunes espècies que tenen cartílags, com és el tauró. L'espina separa la principal musculatura del peix, que és la part comestible per l'home.


Tenen escates
Les escates és la pell dels peixos que serveix per protegir-se dels paràsits. Aquestes estan sobreposades les unes amb les altres i recobertes per una capa que facilita el lliscament dels peixos.


En Marc ens conta el conte del "Peix Peixet"

Ens ha agradat tant que sortim al pati per fer una activitat.

Experimentam, contam, gaudim...
Contam els peixos que tenim a la finestra, llevam, afegim, fem grups petits...
També aprofitam la peixera que tenim per ficar (amb ajuda dels pals) tots els peixos que trobam. 



Anam a l'aquari
Per finalitzar, ens anam d'excursió al centre de visitants Ses Salines on hem pogut veure tots els peixos que hi ha a l'aquari.

Hem pogut gaudir molt d'aquesta experiència i desitjam que arribi l'estiu aviat i poder gaudir de més a prop de la nostra illa, de la mar i dels peixos que ens envolten,


Comentaris