Taller d'higiene de mans i primers auxilis bàsics.Durant els dos primers trimestres del curs hem treballat a fons el cos humà. Al final, i per acomiadar tota la tasca que hem fet, hem dedicat un grapat de sessions a fer protocols d'actuació de primers auxilis, amb a intenció de penjar-los a l'escola i que tothom sabi el què ha de fer. I per acabar, just ens faltava fer una pràctica.

Ding-dong!

I ahir, divendres 24, va venir a la nostra classe na Catalina Maria. Ella és infermera, és de Maria de la Salut i treballa a l'hospital de Manacor. Ens va fer dues activitats genials.

1. Taller d'higiene de mans. Ens va explicar el què era la salut, què eren les bactèries i els microbis, de quines maneres entraven al nostre cos (mans-boca / mans-ulls / ferides obertes), quins són els llocs on hi ha moltes bactèries (passamans de les escales mecàniques, banys públics...) i la importància de saber-nos rentar bé les mans, cosa que comprovàrem que no és gens fàcil i que has de seguir unes determinades pautes. També ens va dir que no era massa bo rentar-nos massa vegades les mans, ja que perdien la capa de protecció i era més fàcil que entressin bactèries i microbis. Després de fer-nos l'explicació, ens vàrem rentar les mans com ens havia explicat i les vàrem ficar dins una màquina que va dur. Tota la pell de les mans que no havíem fregat bé, quedava de color fluorescent, i així, vàrem veure que a les ungles, entre els dits i al palmell... no solem rentar-ho massa bé.     
            

2. Taller de primers auxilis bàsics. Aquí ens va explicar bàsicament què eren els primers auxilis, per què tothom hauria de fer un curs de primers auxilis, com cridar a emergències, com fer la maniobra en cas d'ennuegament, i com posar a una persona en posició de seguretat (PLS).
Ens va encantar i vàrem aprendre moltes coses.
Gràcies Cati!

PD: Ah! També ens va dir que dia 27 de març vendria a donar sang!!! Yuju!
Comentaris